Sağlık Bakanlığı aileleri uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Avrupa’da kızamık vakalarında artış olduğunu belirterek, aşılama protokollerine uyulması gerektiğini gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı ise Dünya Aşı Haftası’nda Türkiye’de, 2002 yılından bu yana yürütülen kızamık eliminasyon programı ile hastalığın tamamen ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini açıkladı. Bakanlık’tan konuyla ilgili yapılan açıklama ve faaliyet raporunda yer alan bilgiler şöyle:

“Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir. Aşıların aşı uygulanan bireyleri korumasının yanı sıra, bağışıklanmış kişilerin, hastalığın toplumda dolaşımını engellemesi, aşı olmamış kişilerin de korunmasını sağlar.

‘TÜM AŞAMALAR TAKİP EDİLİYOR’

Haberin Devamı

Halen dünyada kızamık virüsü dolaşımı devam ediyor. Bu nedenle, virüs dolaşımının devamlılığında rol oynayabilecek olan aşısız veya eksik aşılı tüm çocukların kızamık içeren aşı ile aşılanmaları son derece önemli. Ülkemizde uygulanan aşılar, DSÖ tarafından onaylanan ‘İyi Üretim Prosedürleri’ kurallarına uygun üretilmiş ve uluslararası referans laboratuvarlarında test edilmiş aşılardır. Aşılar ülkemizde tüm aşamalarda elektronik takip sistemi ile takip ediliyor, uygun ısı aralığında korunuyorlar. Aşı buzdolapları ve soğuk hava depolarının ısıları da elektronik ortamda anlık olarak takip ediliyor. Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı vardır. Çocuklarını aşılatmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir.”

Sağlık Bakanlığı aileleri uyardı

TÜRKİYE’DE KIZAMIK VAKALARI

Sağlık Bakanığı, kızamık verilerini Eylül 2018’e kadar yayınladı. Bakanlığın, verilerine göre, Türkiye’deki kızamık vaka sayıları şöyle:

Sağlık Bakanlığı aileleri uyardı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Bakanlığı aileleri uyardı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Rahat Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin